Pages Navigation Menu

Rimeligste Taekwondoklubb i Oslo.

Sommerleir i Danmark 2010

[nggallery id=10]

I invitasjonen het det:

“Det er med stor glede vi herved inviterer deg til å delta på Traditional Taekwondo Union Sommerfestival, som i år for første gang holdes i Danmark. Sommerfestivalen har de siste 20 år vært en årlig tradisjon i Norge.”

I Bjerke Taekwondo var det 11 iverige sjeler som meldte seg på. Flere ønsket også å være med, men ikke like lett å kombinere med en allerede planlagt sommerferie. Uansett var 11 stykker et bra antall medlemmer. De ellve var Frode, Elisa, Caroline, Afzal, Desiré, Håvard (med pappa Knut), Rahim og Karoun, Tobias og Morten.

Vi reiste ned på forskjellige måter. Afzal og Desiré kjørte bil gjennom Sverige, Kunt og Håvard tok båten til København og kjørte egen bil derfra. Resten tok fly og ble hentet av Lars i en maxi-taxi. Møtet med Lars er en egen historie, men too keep it short: Han hadde ikke vårt telefonnummer og vi hadde ikke hans – Kastrup er en stor flyplass! hehe 🙂

Dag 1

Vel fremme på søndagen var det bare å få utlevert rommene våre (unntatt sporty Desiré som teltet). Allerede søndagen var det en del på programmet så utpakking o.l måtte bare vente. Det var nemlig klart for første felles “trening” allerede klokken 15. Av med normalt tøy og på med Dobog. Når alle ca. 400 deltakerne var på plass i den største sportshallen ble alle masterne og Grand masterne presentert. Desverre på engelsk så ikke alle barne fikk med seg det som ble sagt. Et høytidlig første møte med alle mesterne. Spennende!

Etter samlingen var det felles barnetrening ute i sola på skolens fotballbane (eller campingplass?). Så var det middag allerede (grilling) etterfulgt av Kyreugi/kamp trening for voksne. Snakk om fart og en fin måte å forbrenne all middagen FORT! 🙂

Rett etter kamptreningen hadde vi få minutter på å dusje før åpningsermonien startet. Sermonien startet med dunkel belysning hvorav diverse mastere gikk rundt med stearinglys og tente lysene til andre sort-belter. Etter denne seansen startet GM Cho med å gratulerere alle nye TTU sort-belter og tok opp en og en til seg. En koreansk dans ble presenteret etter graderingen samt en utøver som var meget dyktig i en spesial TTU-poomsae.

Dag 2

Nok en fantastisk sommerdag som startet med frokost ute klokken 0800. Etter noen grovbrødskiver var det rett inn i treningsdrakten for første treningsøkt klokken 0900. Dvs. noen var i gang allerede klokken 0600 (Frode og Afzal) på Su Shin. Første treningsøkt for de opp til grønnbelte var en hel time med kun Ap-Chagi med Mester Lee G. Haeng. Helt utrolig at en time med et eneste spark kan være morsomt. Veldig lærerikt!

Etter første trening (andre for noen) og lunsj var det tid for gruppebilde av alle deltakerne. En fin samling av Taekwondo-utøvere fra mange land.
Vi var i tillegg så heldig at Frode ordnet et klubbbilde sammen med Grand Master Cho. Disse bildene kan ses på Bjerke Taekwondo sine web– og faceboksider.

På trening nummer to lekte de opp til grønnbeltene samuraier og trente på eksplosivitet kombinert med Ap Seogi og Momtong Jirugi sammen med litt kamptrening med sidestep og dolyo Chagi. Nok en klissvåt treningsdrakt og som vanlig masse å lære fra Mester Havmøller.

Frode var hos Mmester Damasu 6. dan. En enormt smidig og sterk mester med flotte teknikker. Formidlet Taekwondo-disiplin som en indre styrke. Jobbet med høye og presise teknikker, dobbeltspark i slow motion. Lære detaljert f.eks. hvordan serie med yeopchagi + dollyochagi gjøres.

Ettermiddagstrening (Frode): Mester Jensen 4. dan og trener for det norske landslaget. Han bare elsket detaljer og presisjon. Formidlet timing og nye teknikker for gjennomføring av poomse. F.eks. holde jevn hodehøyde gjennom hele Keumgang unntatt 1 gang i begge ender av mønsteret og hvordan slå og blokkere i forhold til fotstilling.

En relativt sliten gjeng avsluttet treningssesjonene i dag med en lang stund i svømmehallen med barna. Klar for mer trening i morgen!

Dag 3

Jaggu sto vi ikke opp til nok en solskinnsdag. Kun Frode på morgentrening kl. 0600 i dag. Vi andre ventet til 0900.

Morgentreningen (Frode) var med Mester Jensen. Dels radikal uttøying og øvelser for en stiv kropp kl 6 om morgenen, men utrolig nok ble han vistnok både varm og myk.

Den første treningsøkten i dag var (opp til grønnbelter) med Mester Berg – en politimann fra Bergen. Etter en bra oppvarming fikk vi med instruksjoner om hvor viktig slag var blitt i Taekwondo og resten av treningen ble derfor lagt opp til Thai-boksing. I praksis slag mot hodet, hook, upercut samt spark mot kne/lår. En relativit uvanlig måte å sparre på for oss Taekwondoutøvere, men veldig morsomt å lære litt av. (Rød-belter hadde samme treining senere på dagen).

Frode hadde Grand Mester Ky-tu (uten ledd forøvrig) og gjennomgikk ekstrem stretching/tøying og dernest hvordan bruke enkelte spark i poomse. Igjen legges det for 2.dan grupping nå stor vekt på presisjon og timing.

Senere på dagen gikk noen av oss på tre- og en-stepstrening med Mester Oppedal. Denne samlingen var for alle belter. I stekende sol på fotballbanen kom vi oss gjennom de 8 første 3-steppene og 4 en-step. (både nye og gamle versjoner). For de med lavt belte var det mer enn det vi kunne fra før, så utrolig moro å få en smakebit av de nye som kommer.

Frode var med Mester Oppedal 6.  dan og gikk gjennom avansert grunnteknikk. Hvordan ha full kontroll på spark, timing i forhold til motstander, og avsluttet med noen herlige hoppspark.

Kveld: teknisk seminar. Det som var sannhet i poomser og grunnstillinger er endret. Så da er det bare for Frode å omprogrammere medlemmene når han kommer hjem igjen. (sitat Frode: “Eeeeh, hvem kan gi meg det programmet…………..? “) 🙂

Ungene badet og Desiré er ble godvenn med dem. Deretter var det kos på kjøkkenet med Mr. Lee suppe + kake/kjeks og Afzals kortspill. (som forøverig ble døp Taekwondo ;))

Dag 4

Morgenen startet klokken 0600 for flere enn Frode denne morgenen. Afzal og Morten ble med på Shu Shin med Mester Oppdal 6. dan. Mye pusteøvelser, rolig tøying, massasje og meditasjon. Deilig. En fin start på dagen!

Første trenignen klokken 0900 for de opp til grønnbelter var med Mester Damaso – en mester som virkelig satt seg i respekt fra første minutt. Han hadde noen grunnregler som bla. besto av at man aldri kunne gå i Dojangen. Skulle man noe, måtte man alltid løpe. Han aksepterte ikke “slentrete” holdninger og uanstendige drakter – noe som førte til en strikk (fra drakten) som ble røket og en som ble utvist fra trening pga. manglende respekt. Når det er sagt var Damaso en mester som virkelig kunne sin Taekwondo. Hvert eneste spark eller slag ble utført med ekstrem perfeksjonisme og dette var noe han forsøkte å videreføre. Man skulle ikke forsøke eller gjøre noe halvhjertet – her skulle man VILLE og gjennomføre med både kropp og øyne før Damaso var fornøyd.

Fantastisk bra trening med rotasjonsbevegelser for kamp, forskjellige spark som måtte gjennomføres i slow-motion med presisjon samt mye strekking og bøying (noe som er litt vanskelig etter så mye trening i det siste). Det skal også nevnes at ved oppvarmingen ble vi sittende i en relativt “vond” stilling der tærne ble bøyd såpass at det begynte å gjøre skikkelig vondt. På det tidspunktet skulle alle lukke øynene, “spise” smerten og han ga seg ikke før alle sammen satt i den stillingen med lukkede øyne – noe som tok litt tid. Les: AU! Når det var ferdig hadde han sin tørrvittige kommentar: “Dette er ikke vondt!” “Dette er vondt”, sa han og sparket undertegnede. Heldigvis stoppet han kontrollert før han traff skikkelig. Med litt fransk aksent “If you cannot sit without getting pain, how can you take the pain from a powerful kick or strike????”. Godt poengt, men vondt var det!  🙂

Senere på dagen var det Muye turnering. Island og Notodden stilte med to gode lag. Island gikk av med seier. Så var det duket for “Martial arts demonstration” som i korte trekk betydde gamle (og glemte poomsaer?), sverd- og knivpoomsaer. Sist, men ikke minst var samtlige mestere og grand mestere fremme og viste mange ulike ting. Alt fra poomsaer, til tre-step, en-step, knusing, brekking med mye mer. To høydepunkter: Da Mester Damaso (nevnt over) knuste 5 planker (5!) med spark og 3 med hånd med en sånn presisjon at de så ut som papp, og et andre høydepunktet da Grand Mater Ky-tu og en til hadde oppvisning i step. Først viste de det i slow motion med ekstremt mye humor (teater nærmest) for deretter å vise en ekstrem presisjon i normal hastighet. Veldig morsom å se på! Det hele ble avsluttet med en nytt nummer med koreansk dans. Flott å se på!

Middagen var kylling, pølser og sommerkoteletter med saltat, brød og mais. Som vanlig litt dårlig logistikk på matutleveringen, men vi overlevde i dag også.

På slutten av dagen samlet Tobias og Elisa autografer fra mesterne og vi var så heldig av å få sitte på samme bord som dem Å DRIKKE ØL. En etterlengtet smak i ganen! Veldig hyggelige alle sammen.

Kvelden ble avsluttet med Afzal sitt kortspill med barna på kjøkkenet utenfor soverommene.

Dag 5

Morgenen startet med dagens Su Shin klokken 0600. Nok en trening med rolig musikk, tøying, meditasjon og massasje.

Første trening klokken 1030 med Mester Oppedal(opp til grønnbelter).

Virket som om mesterne har sett at deltakerne begynner å bli litt slitne for de har senket tempoet på deler av treningen. Mester Oppedal hadde i dag helt tradisjonell taekwondotrening med mer eller mindre alt. Kamp, spenst, hurtighet, poomsae, spark, slag og kondisjon. Egentlig var det litt deilig.

Etter treningen med Mester Oppedal var det av gårde til fotballbanen for Poomsaetreining med Mester Jensen. Alt fra gult belte til 6. dan stilte opp så det ble en stor mengde folk. Etter at samtlige hadde gått den føste poomsaen begynte vi å plukke elementer fra alle de andre og trente på dem. Absolutt alle skulle forsøke bevegelsene – uansett belte. Lærerikt, og spesielt morsomt når alle beltene gruppevis skulle vise sitt mønster foran alle andre. Vi kjente da igjen de aller fleste av de stegene vi tidligere hadde gått.

Senere på dagen var det Sim Ki Shin i hagen med selveste Grand Master Cho. En trening ala morgentreningen med pusting og rolige bevegelser. Eneste ulempen var at det samtidig med denne treningen var barnedisco så den behaglige koreanske musikken ble overdøvet av dunkende festmusikk. Ikke nok med det – det var alt for mye mygg til å kunne konsentrere seg om rolige bevegelser. Treningen hadde vært mye bedre om den hadde vært innendørs pluss at hjelpetreneren (Oppedal) kunne forklart oss nybgynnere litt mer om når vi skulle puste inn og ut. Var ikke alltid like intuitivt. Men uansett, en opplevelse dette også!

På kvelden var det koreansk BBQ. Mye god og sterk mat. Okse- og svinekjøtt samt noe sterke greier og grøtris (hehe). Barna fikk egen kø med hamburgere og pølser.

Dag 6

Kun Frode på 0600-treningen i dag. Vi andre var vel relativt slitne 🙂

Barnetreningen på morgenen i dag var med Mester Allan Ancher. Barna trente på Yop Chagi både med og uten hopp.

For de opp til grønt belte var det trening med Mester Løbak hvor fokus på hvordan man skulle puste i ulike grunnstillinger, meditasjon samt fokus på det å være lett og ledig når man gjør teknikker. Treningen ble avsluttet med Il Yang opptil flere ganger hvor vi skulle fokusere på presisjon og pusting. Bra trening.

Barnas andre trening var det mye spenst og rulling/falling. Ganske morsomt å se barna slik.

Opp til grønnt belte avsluttet med siste trening for lairen med selveste Grand Master Ky-Tu. Lite viste vi om hans treningsprogram og var naturligvis veldig spent. Treningen var flyttet fra sportshall 1 til fotballbanen ute så nok en runde med såre føtter streifet oss uten sko. Da Ky-Tu kom ruslende med sin datter på ryggen ba han oss stille opp – det var ikke så nøye med belterang eller noe av det vanlige strenge – neida, han vill bare ha oppmerksomhet. Det fikk han hehe.
Ky-Tu sa at siden det hadde vært en lang uke og at dette var siste trening skulle han ikke gjøre annet enn å hjelpe kroppene våre. Vi ble derfor satt sammen to og to for 1.5 timers massasje. Mester Ky-Tu viste hvordan vi skulle massere fra hodebunn til tåspissene. Gjett om det var deilig? Det trengte kroppen virkelig!

En relativt lite oppfinnsom avslutnignssermoni på 50 minutter med hedring av mesterne, koreansk dans og en meget bra gjennomført Poomsa av Mester Jensen er vel alt som er å si om den…

Det var en fantastisk bra uke – en opplevelse for livet. Dette var virkelig moro. Gleder oss allerede til Larvik neste år!

Leave a Comment